«Σας έχω μια αδυναμία, ιδιαίτερη» τονίζει η ίδια σε αποκλειστική της συνέντευξη στο profilctete

Μία από τις πιο αγαπημένες παρουσιάστριες  της  Ελληνικής  τηλεόρασης  μας μίλησε για τη ζωή της, τις επιτυχίες της και την στενή σχέση που έχει  με το νησί  μας, την Κρήτη και τους Κρητικούς.

Πρόκειται για την αγαπημένη σε όλους μας Ζήνα Κουτσελίνη που εδώ και 5 χρόνια μας ανοίγει την καρδιά της μέσα από τη συχνότητα του starchannel και την εκπομπή «Αλήθειες μετη Ζήνα».

Η Ζήνα Κουτσελίνη  επισκέπτεται συχνά την Κρήτη .

Ααπημένο μέρος, όπως το χαρακτηρίζει η ίδια, η οποία έχει επισκεφτεί  πάρα πολλά μέρη κι έχει κάνει απίστευτα γλέντια, όπως  η ίδια μας εξομολογείται.

« Σας έχω μια αδυναμία, ιδιαίτερη»  εξομολογείται  στην συνέντευξη της στο περιοδικό profil ctete .

Η Ζήνα Κουτσελίνη αγαπήθηκε από το κοινό γιατί ήταν πάντα αληθινή. Δεν δίστασε να «τσαλακωθεί». Να μιλήσει για τα παιδικά της χρόνια , τους ανθρώπους που την στήριξαν αλλά και εκείνους που βοήθησε και που ποτέ δεν τους ζήτησε να της το αναγνώρισουν.

Είναι γνώστης του τηλεοπτικού τοπίουκαι η εκπομπή της είναι καλοδουλεμένη .

H Ζήνα Κουτσελίνη μιλάει για τη  ζωή της και την επιτυχία της μπροστά από τις κάμερες

Μία πολύ επιτυχημένη εκπομπή στο star channel. Προβάλλεται εδώ και 5 χρόνια. Ποιο το μυστικό της επιτυχίας;

Έχουμε δουλέψει πολύ όλα αυτά τα χρόνια και δεν μείναμε αμέτοχοι στις ανάγκες της κοινωνίας. Αφουγκραστήκαμε τις αλήθειες του κόσμου σε κάθε γωνιά της Ελλάδος και όπου υπάρχει Ελληνισμός στον κόσμο. Ταξιδέψαμε παντού με την κάμερα μας. Χτίσαμε μια σχέση εμπιστοσύνης με τον κοινό  που μοιράστηκε μαζί μας τις αλήθειες του.

 

«Μόνος του κανένας δεν άγγιξε  την κορυφή»

 

    Υπάρχουν άνθρωποι που τους ευγνωμονείς και που χωρίς αυτούς δεν θα ήσουν αυτό που είσαι; Τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο;

 

Την οικογένεια μου, τους ψυχολόγους μου, τους συνεργάτες μου. Μόνος του κανένας δεν άγγιξε  την κορυφή. Με τους ψυχολόγους έμαθα να ζω τη ζωή που δεν έζησα, η οικογένεια μου μ´ έμαθε πως έπρεπε να πάρω τη ζωή στα χέρια μου και μαζί με τους συνεργάτες μου και την πολύτιμη βοήθεια τους αγγίξαμε κορυφές μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

 

Μπροστά ή πίσω από τις κάμερες;

 

Τώρα που είμαι μπροστά στην κάμερα συνειδητοποίησα πως η δουλειά που έκανα 25 περίπου χρόνια πίσω από τις κάμερες είτε ως αρχισυντάκτρια εκπομπών είτε ως διευθύντρια αργότερα χρειάζεται πολύ δύναμη για να τα καταφέρεις και να χτίσεις προσωπικότητες μπροστά στην κάμερα. Κάνοντας αυτό τον κύκλο ζωής μπροστά και πίσω από τις κάμερες νιώθω δικαιωμένη και ταυτόχρονα έτοιμη να αντιμετωπίσω τη στραβή που θα έρθει, γιατί ένα ζωντανό πρόγραμμα εγκυμονεί κινδύνους.

Και βέβαια το πεζοδρόμιο στο ρεπορτάζ τα πρώτα μου χρόνια μ´ έμαθαν τι θα πει βγαίνω στο δρόμο για να κατανοώ τους συνεργάτες μου και να μην είμαι υπερόπτης ως παρουσιάστρια, κάτι που έχω βιώσει ως αρχισυντάκτρια συνεργαζόμενη με παρουσιάστριες που δεν είχαν βγει με μικρόφωνο στο δρόμο. «Είχαν γεννηθεί παρουσιάστριες». Σε τυφλώνουν τα φώτα αλλά εγώ δούλεψα πολλά χρόνια στα κοντρόλ εκπομπών και ξέρω πως αυτά τα φώτα εκεί έχουν άλλη δυναμική.

 

    Υπάρχουν άνθρωποι που βοήθησες και που δεν στο αναγνώρισαν ποτέ;

 

Δεν ζήτησα από κανέναν να αναγνωρίσει κάτι και δεν είναι και του χαρακτήρα μου.

 

    Επιτυχημένη παρουσιάστρια αλλά και μαμά. Υπάρχει ελεύθερος χρόνος για την Έμμα;

 

Η Έμμα είναι η ζωή μου. Πως να μην βρίσκω χρόνο για τη ζωή μου; Όταν έγινα μάνα είπα «τώρα ξαναγεννήθηκα» και κάθε μέρα μαζί της παίρνω μαθήματα ζωής.

 

    Την Κρήτη την επισκέπτεσαι συχνά για επαγγελματικούς λόγους.

 

Την Κρήτη δεν την επισκέπτομαι μόνο για επαγγελματικούς λόγους. Έχω φίλους πολλούς. Αγαπώ την Κρήτη, τις μυρωδιές της και τους ανθρώπους της. Όταν έρχομαι νιώθω πως βρίσκω ξανά τα παιδικά μου χρόνια μιας και μεγάλωσα κι εγώ σε νησί, τη Σκόπελο. Κάθε γωνιά της Κρήτης κρύβει και μια αλήθεια. Έχω πάει στα περισσότερα μέρη κι έχω κάνει μαζί τους απίστευτα γλέντια. Σας έχω μια αδυναμία, ιδιαίτερη.

 

    Αν έπρεπε να αλλάξεις τόπο διαμονής η Κρήτη θα ήταν μέσα στις επιλογές σου;

 

Σίγουρα. Ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή.

 

    Μέσα από το προσωπικό σου μπλογκ στο entertv.gr διηγείσαι συγκινητικές ιστορίες από το παρελθόν σου. Σ αρέσει να μοιράζεσαι προσωπικά σου βιώματα με το κοινό;

 

Μ´ αρέσει να μοιράζομαι βιώματα γιατί πια ξέρω πως μπορείς μέσα από σένα  να βοηθήσεις κάποιον σε μια αδύναμη στιγμή του. Εσύ θα γράψεις κάτι δικό σου και θα φωτίσεις το σκοτάδι του άλλου γιατί μέσα από σένα θα δει καλύτερα και θα ξεκαθαρίσει γρηγορότερα το δικό του σκοτεινό βίωμα. Παλιότερα, πριν κάνω ψυχανάλυση δεν άντεχα ούτε εγώ να με ακούσω, όχι να μοιραστώ. Φοβόμουν και τη σκιά μου. Κανείς δεν ήξερε ποια ακριβώς είμαι, ούτε οι φίλοι μου. Ζήτημα δυο τρεις άνθρωποι να ήξεραν κομμάτια της ζωής μου. Είχα τα σκοτάδια μου. Η βαθιά αλήθεια της ψυχανάλυσης μου έδειξε τι θα πει φως και πως μπορώ να το μεταδώσω.

 

    Έχεις πάρει πολλές συνεντεύξεις από διάσημους και μη. Ποια είναι εκείνη που σε συγκίνησε περισσότερο ή σε δίδαξε;

 

Αυτά τα πέντε χρόνια έχω συναντήσει εκατοντάδες ανθρώπους και δεν θα θελα να σταθώ σε μία ή σε κάποιους γιατί θα έχω αδικήσει τους άλλους  που μου άνοιξαν το σπιτικό τους και μοιράστηκαν τις αλήθειες τους. Κάθε σπιτικό κρύβει πολλά και αυτό δεν μπορώ να το αγνοήσω. Κάθε προσωπική ζωή έχει πολλά να σε διδάξει.

 

    Αν γύριζες το χρόνο πίσω μ ένα μαγικό ραβδί τι είναι αυτό που θα άλλαζες;

 

Τίποτα. Καθετί με πήγε παρακάτω.

 

   Ευχές και στόχοι της Ζήνας για το 2020.

Υγεία σε όλους μας και φως ψυχής