Γράφει ο Π. Πεντζουρίδης

Διάχυτη είναι πλέον η ανησυχία στο λαό της Θράκης, και γενικότερα στον Ελληνικό Λαό, για τα όσα παρασκηνιακά διαδραματίζονται σε Πολιτειακό – Πολιτικό – Κομματικό επίπεδο.

Μετά απο δύο συνεχείς καθολικές εμπλοκές του Τουρκικού Προξενείου στις Εθνικές και Αυτοδιοικητικές Εκλογές με τρόπο απροκάλυπτο, μετά την πλήρη διάλυση των μυστικών υπηρεσιών της χώρας στην περιοχή, μετά την ουσιαστική αδρανοποίηση του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ, μετά την παραμονή σε θέσεις “νευραλγικές” που στήριξαν πολιτικές που καταδίκασε ο λαός μας στις τελευταίες εθνικές εκλογές, είναι απορίας άξιο ΠΟΙΟΣ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ!

Οι διορισμένοι Τοποτηρητές Μουφτήδες έχουν κυριολεκτικά διακοσμητικό ρόλο, με μερικούς εξ’ αυτών να έχουν υποπέσει σε ατοπήματα με απρόβλεπτες καταστάσεις.

Οι αυτοαποκαλούμενοι “Μουφτήδες”, χρήζουν πλήρως της “αποδοχής” (;) του πολιτικού κόσμου της Θράκης, που ως κατώτεροι των περιστάσεων εκεί απευθύνθηκαν για στήριξη στις πρόσφατες εκλογές.
Οι εκλεγμένοι Μουσουλμάνοι Βουλευτές, αν και Ελληνικής καταγωγής, πλήρως ταυτισμένοι με την Τουρκική Κυβέρνηση και εξυπηρετώντας απόλυτα τις πολιτικές του εχθρικού προς την Ελλάδα κράτους, “αλωνίζουν” στα ελληνικά υπουργεία πετυχαίνοντας με τον γνωστό εκβιαστικό τους τρόπο την ικανοποίηση των “ρουσφετιών” της Μουσουλμανικής Μειονότητας, σε βαθμό τέτοιο, που οι εκλεγμένοι Χριστιανοί Βουλευτές της Θράκης μένουν στην αναμονή ενός τηλεφώνου ή ενός ραντεβού!
Και το κυριότερο;

Το Τουρκικό Προξενείο, καθορίζει πλέον δια των “συνδέσμων” του, ποιοι θα υπηρετούν στην περιοχή μας και ποιοι όχι, ποιοι είναι αρεστοί δηλαδή και ποιοι όχι απο τους αξιωματούχους των υπηρεσιών μας.
Απτό παράδειγμα, η απαίτηση να απομακρυνθεί υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΥΠ, επειδή δεν ικανοποιούσε τις ορέξεις περί… συνδιοίκησης στη Θράκη, απο ποιούς λέτε;
Απο τους ίδιους τους Χριστιανού Παράγοντες που είναι σε αγαστή συνεργασία με το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής!

Και φυσικά, μέσα σε όλο αυτό, είναι και η Τουρκικών Συμφερόντων Τράπεζα “ZiraatBankasi” που παίζει έναν καίριο ρόλο στην οικονομική στήριξη των ασκούμενων στη Θράκη πολιτικών της Τουρκίας.
Γνωρίζει κάτι απ’ όλα αυτά ο Πρωθυπουργός;

Ο ίδιος ίσως, η σύζυγός του σίγουρα! Εχει σημαίνοντα ρόλο σε επιλογές προσώπων.
Γνωρίζει κάτι απ’ όλα αυτά ο Υπουργός των Εξωτερικών;
Ο ίδιος ναι, δεν γνωρίζουμε εάν εισακούγεται απο τον Πρωθυπουργό!
Υπάρχει ΕΥΠ στη Θράκη;
ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ!
Γιατί δεν το θέλουν όλοι αυτοί, που επιθυμούν την ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ στην περιοχή.

Δεν είναι τυχαία η ανάμειξη των Αμερικανών στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που έχει σκοπό να ανακόψει και να ελεγξει μόνο τα στενά των Δαρδανελίων.
Οι Ρώσοι, μέσω των Τούρκων, κάνουν το δικό τους παιχνίδι στα Νότια Βαλκάνια, στήνουν δικές τους Αρχιεπισκοπές, συνεργάζονται ακόμη και με την Τουρκία για να έχουν κυριαρχία και ας “φιγουράρουν” ως “ομόθρησκοι” και “φιλέλληνες”! Το παιχνίδι αυτό είχε στηθεί πολύ καλά επι ημερών της προηγούμενης κυβερνήσεως.
Στη Θράκη πλέον, έχει στηθεί ένα σύστημα, που αν δεν αποφασίσει η Ελλάδα να το διαλύσει, θα γιγαντώνεται και τότε με τη βοήθεια και των “μεταναστών” θα καθηλώσει την τριγωνική είσοδο και έξοδο της Ευρώπης προς Βορρά και Ανατολή.
Ισως να είναι ένας και απο τους “Εθνικούς Λόγους” που θα προφασιστεί η σημερινή κυβέρνηση για να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές, προκειμένου να υπάρξει συγκυβέρνηση για την αντιμετώπιση “Εθνικών Κινδύνων”.

Σημειώνουμε ότι, όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν πολιτική πεποίθηση ή άποψη ενός ατόμου.
Αποτελούν το συμπέρασμα μιας βαθιάς ανάγνωσης των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας, σε συνδυασμό με την εξωτερική πολιτική των “Γειτόνων” μας, και σε καμμία περίπτωση δεν έχουν σκοπό΄να διασπείρουν το φόβο και τη αντιπαλότητα ανάμεσα στους ειρηνικά διαβιούντες χριστιανούς και μουσουλμάνους στη Θράκη.
Το αντίθετο.

Γι΄αυτό, ας μην βιαστούν κάποιοι να μας κατηγορήσουν για “διασπορά ψευδών ειδήσεων”, διότι στο τέλος οι εξελίξεις – αν και το απευχόμαστε – θα μας δικαιώσουν ως προς τα γενόμενα και μελλούμενα!